Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Φέτα αμυγδάλου με μαρμελάδα ντομάτα!












ΤΟοορεκτικό!!

ΥΛΙΚΑ:
Μαρμελάδα ντομάτα
• 2 ντομάτες μεγάλες και ώριμες
• 4-5κ.γ. ζάχαρη
• 1κ.σ. κέτσαπ
• ½ κ.γ. αλάτι

Για τη φέτα
• 4 κομμάτια φέτα (τετράγωνα), πάχους 1cm, προτείνω φέτα "Ήπειρος"

Για το πανάρισμα
• Aλεύρι
• 1  αυγό
• Aμύγδαλο φιλέ
• Tριμμένη φρυγανιά
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα  













Κόβω τη φέτα σε 4 κομμάτια  και την κρατάω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την μαρμελάδα! 
Τρίβω στο τρίφτη τις ντομάτες, τις ρίχνω σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρά, ρίχνω μέσα την κέτσαπ, το αλάτι και την ζάχαρη (δοκιμάζω αν την θέλω πιο γλυκιά, προθέτω ζάχαρη), περιμένω μέχρι να δέσει και να θυμίζει μαρμελάδα, όταν είναι έτοιμη την αφήνω στη άκρη! 










Ετοιμάζω τα υλικά για το πανάρισμα, περνάω τη φέτα με την σειρά: αλεύρι, αυγό, αμύγδαλο, αυγό, φρυγανιά… αφού τελειώσω με όλα τα κομμάτια, για 30 λεπτά κρατάω τις φέτες στο ψυγείο!














Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το ηλιέλαιο, τηγανίζω τα κομμάτια φέτας, μέχρι να χρυσαφίσουν, όταν είναι έτοιμα τα αφήνω λίγα λεπτά σε απορροφητικό χαρτί! 





























Καλή Όρεξη!!























2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό ορεκτικό!Μόνο μια συμβουλή η φέτα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις πρέπει να΄'ναι 'ΔΩΔΩΝΗ',γιατί λιώνει πιό εύκολα απ'ότι η 'ΗΠΕΙΡΟΣ'.Σου εύχομαι καλό γαστρονομικό ταξίδι,συνέχισε έτσι γιατί έχεις ταλέντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο σου! Θα δοκιμάσω και με ΔΩΔΩΝΗ την επόμενη!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή