Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μοσχάρι κοκκινιστό με δεντρολίβανο και Vinsanto στη γάστρα!













Σαν το μοσχαράκι στη γάστρα δεν έχει... νόστιμο, μαλακό, ζουμερό απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!

ΥΛΙΚΑ:
• 1/2 κιλό μοσχάρι σε κύβους
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1/2 ποτήρι κρασί Vinsanto (ή όποιο άλλο κόκκινο κρασί γλυκό θέλετε)
• Μερικά κλαδιά δεντρολίβανο (φρέσκο)
• Ελαιόλαδο

Για την σάλτσα ντομάτας
• 4-5 μεγάλες ντομάτες
• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτα
• 2 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
• 1-2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
• 3-4 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
• Αλάτι / πιπέρι

Κόβω το κρέας σε κύβους, ψιλοκόβω το κρεμμύδι, πολτοποιώ τις μισές ντομάτες και τις υπόλοιπες τις κόβω σε μικρούς κύβους...
















Σε μεγάλο μπολ ρίχνω όλα τα υλικά της σάλτσας, ανακατεύω...











Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σκεπάζω καλά το πάτο με ελαιόλαδο, αφού ζεσταθεί καλά (δυνατή η φωτιά) ρίχνω το κρέας, το τσιγαρίζω για να θωρακιστεί γύρω γύρω (1 λεπτό η κάθε πλευρά)











Ρίχνω το κρεμμύδι, όταν μαραθεί λίγο ρίχνω και το κρασί, περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ











Χαμηλώνω τη φωτιά, μαδάω και ρίχνω το δεντρολίβανο, ανακατεύω και το αφήνω για 1-2 λεπτά...











Ρίχνω στη κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας και 1 Η" 1/2 ποτήρι νερό (ανάλογα πόσο πηχτή είναι), ανακατεύω καλά...











Τέλος τα ρίχνω όλα στη γάστρα, (δοκιμάζω αν όλα είναι εντάξει με αλάτι/πιπέρι)  και σε ΜΗ προθερμασμένο φούρνο, ψήνω στους 170 βαθμούς (αέρα) για 3 ώρες, ανά μια ώρα το βλέπω, ίσως χρειαστεί να προσθέσω λίγο νερό (σε μένα ποτέ δεν χρειάστηκε αυτό)












Καλή όρεξη!!!


2 σχόλια: