Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Ρύζι ατμού, στη κατσαρόλα!

Προσωπικά μου αρέσει πολύ αυτό το ρύζι, είναι το γνωστό ρύζι ατμού που επιλέγουμε στο κινέζικο εστιατόριο! Ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες και θα έχετε επιτυχημένο αποτέλεσμα!   

ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες ρύζι καρολίνα
3 κούπες νερό

Βάζω το ρύζι σε σουρωτήρι και το ξεπλύνω με άφθονο κρύο νερό. Βάζω το ρύζι μαζί με το νερό σε μια κατσαρολίτσα. Αφήνω να βράσει σε δυνατή φωτιά, αφού βράσει 1 λεπτό, χαμηλώνω τη φωτιά κι αφήνω να σιγοβράσει, ακάλυπτο 3 λεπτά (μην το ανακατέψετε), στη συνεχεία καλύπτω τη κατσαρόλα με το καπάκι της και χαμηλώνω πολύ τη φωτιά, αφήνω το ρύζι σκεπα­σμένο επάνω στο μάτι 10 λεπτά, τέλος σβήνω τη φωτιά και χωρίς να ξεσκεπάσω τη κατσαρόλα, αφήνω να σταθεί άλλα 10 λεπτά.














Σερβίρω το ρύζι, όπως οι Κινέζοι, σε μικρά, βαθιά μπολάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα ξυλάκια!


4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποκλείεται αυτή η συνταγή να έχει καλό αποτέλεσμα. Ρύζι ατμού με καρολίνα; Αν είναι δυνατόν! Επίσης το ρύζι ατμού στην κατσαρόλα δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Το ρύζι ατμού γίνεται στον ατμό, οπότε μόλις πάρει βράση χωρίς να ανοίξεις το καπάκι κλείνεις το μάτι της κουζίνας και το αφήνεις κανένα μισάωρο να ετοιμαστεί στον ατμό -γι΄αυτό είναι απαγορευτικό να ανοίξεις το καπάκι, εκτός κι αν θέλεις να προσθέσεις κάτι όπως για παράδειγμα σολομό, που εκεί το κάνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται-. Μην Προσβάλλετε τη μαγειρική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η συνταγή έχει δοκιμασμένα τέλειο αποτέλεσμα!! Αν δε σου αρέσει πολύ απλά μην το κάνεις.

      Διαγραφή
  3. Ρύζι καρολίνα σε κινέζικο εστιατόριο δεν υπάρχει. Έχει δίκιο ο προλαλήσας ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή